Upptäck

Hur du förbereder ditt biljettköp på ticketmaster.se

Hur förbereder man sig för ett biljettsläpp? Och hur funkar kösystemet på ticketmaster.se? Vi guidar dig genom hela processen💙 Biljetter köper du på vår webbplats, www.ticketmaster.se eller via vår app för iPhone eller Android.

Så här förbereder du dig på bästa sätt:

Vid stora biljettsläpp är det väldigt många som vill ha biljetter, det är därför viktigt att vara väl förberedd så att du har möjlighet att säkra de biljetter du vill ha så snabbt som möjligt. Se till att du redan har skapat ett Ticketmaster-konto innan biljetterna släpps till försäljning.

 • Logga in på ditt Ticketmaster-konto innan biljettsläppet och gå in på evenemangssidan. Om du inte har ett Ticketmaster-konto, registrera dig här i förväg.
 • Kontrollera gärna att dina kontaktuppgifter stämmer. Dessa är bra för oss att ha vid de tillfällen vi snabbt behöver komma i kontakt med dig.
 • Kön startas inte förrän biljetterna släpps till försäljning – Ofta kan du ställa dig i ett väntrum till kön en stund innan biljettsläppet. Läs mer om vår köfunktion nedan.
 • Var redo när biljetterna släpps. Öppna bara ett fönster i webbläsaren. Det finns ingen fördel med att använda flera webbläsare/fönster.
 • Se till att du använder den senaste versionen av din webbläsare.
 • Du kan se hur många som är före dig kön. Håll koll på din plats, det kan snart vara din tur.
 • Ha ditt betalkort redo. De flesta banker kräver Bank-ID när du handlar online. Vänligen ha detta förberett. För betalning med Klarna-faktura måste du vara över 18 år och vara kreditvärdig. Du kan ofta (inte alltid) också betala med Swish, Paypal och Apple Pay.
 • Kom ihåg att godkänna villkoren och köpet. Beställningen raderas automatiskt om köpet inte slutförs i tid. Transaktionen slutförs när bekräftelsen visas på skärmen.
 • När köpet är klart skickar vi en bekräftelse via e-post, så det är viktigt att du anger rätt e-postadress.
 • Dina köpta biljetter finner du enklast digitalt på ticketmaster.se eller i appen under «Mitt konto» och «Mina biljetter». Läs mer om din digitala biljett här nedan.
 • Tyvärr kan biljetter ej garanteras vid stora biljettsläpp om efterfrågan är större än utbudet av biljetter. Så även om du står i kö så kan biljetterna ta slut innan du kommer fram.
 • Om du inte får tag på biljetter, kom tillbaka lite senare, det är inte ovanligt att det släpps upp fler biljetter eller att konsumenter inte genomför sina köp och att biljetter då släpps tillbaka till försäljning igen.
 • Vi rekommenderar dig att ALDRIG köpa biljetter i andrahand av inofficiella aktörer (Viagogo, Biljettnu, Biljettshop, One Way Ticket m.fl) där du kan bli lurad på både upplevelse och pengar. Är du osäker så kan du alltid kontakta arenan, teatern, spelstället osv.

Hur fungerar kösystemet på ticketmaster.se i praktiken?

 1. Kön startar vid biljettsläpp men du kan ofta ställa dig i ett väntrum en stund innan.
 2. Vid biljettsläpp slumpas de som står i väntrummet in i kön. Du kan inte påverka ditt könummer på annat sätt än att du är i väntrummet när biljettsläppet görs.
 3. Väl i kön kan du följa din plats och se hur många som är före dig i kön. Se till att hålla koll på din plats för att vara redo när det blir din tur.
 4. När det är din tur kan du välja de biljetter du vill ha och slutföra köpet som vanligt.

Lycka till!

100% digitala biljetter

Visste du att mobilen är din biljett? För att skanna din biljett vid ett evenemang behöver du bara visa QR-koden på biljetten, oavsett om du använder appen, ”Mitt konto” eller en digital version av PDF-filen du fick via mejlen – du behöver inte skriva ut din PDF.