Info

Så undviker du biljettbedrägerier

När du köper evenemangsbiljetter online är det viktigt att vara försiktig för att undvika att bli lurad. Men det finns några enkla tips att följa för att minimera risken att du köper falska biljetter, alldeles för dyra biljetter eller biljetter som redan är sålda till någon annan. 

Tips för att skydda dig själv:

  • Köp endast biljetter från officiella källor: Det säkraste sättet att köpa biljetter är att alltid köpa dem från den officiella biljettåterförsäljaren för evenemanget. Gå via artisten, spelstället eller välkända aktörer såsom Ticketmaster så är du säker på att det blir rätt.
  • Köp inte biljetter innan biljettsläpp – oseriösa tredjepartsaktörer listar ibland biljetter innan det faktiskt finns några biljetter till salu. De tar betalt och ska sedan skaffa biljetter åt dig, vilket inte alltid lyckas.
  • Biljettpriset: Om biljetterna verkar vara alltför billiga för att det ska vara sant, är det förmodligen så. Bedragare säljer ofta falska biljetter till lägre priser för att locka folk att köpa dem. Och köp inte biljetter som verkar för dyra, samma bedragare försöker tjäna på en hög efterfrågan men ofta finns det biljetter till ordinarie pris kvar.
  • Utskrivna biljetter: en utskriven biljett kan redan vara såld till någon annan – köper du biljetten via vår webbplats eller app får du en digital biljett som du når från Mina sidor.
  • Var försiktig med vad du klickar på: Klicka inte på länkar i e-postmeddelanden eller textmeddelanden som du inte känner igen. Vill du komma i kontakt med oss når du oss via https://help.ticketmaster.se/hc/sv eller vår app.