Upptäck

Följ med hem till Brazil Jacks cirkusdirektör

2019 fyllde Sveriges nationalcirkus, Cirkus Brazil Jack, 120 år. Jubileumsåret firades med en exklusiv turnéplan och föreställningar i hela Sverige. Inför jubileumsåret presenterades en unik föreställning med stor orkester och sensationella framträdanden med artister från fyra kontinenter. I det här avsnittet av Hemma hos... får vi följa med hem till cirkusdirektören Trolle Rhodin!

När han inte tillbringar vintrarna i den internationella cirkussfären som regissör och tekniskt ansvarig, är han direktör och konstnärlig ledare för en av världens äldsta cirkusar – Cirkus Brazil Jack, som fyller 121 i år.

Trolle med sina 12 generationer av cirkus i blodet från sin mammas sida är en eldsjäl som brinner för att modernisera cirkuskonsten, och som ständigt arbetar med att utveckla den imponerande cirkusshow Cirkus Brazil Jack levererar idag.  Under Trolles ledning har Brazil Jack bl a helt slopat djuren och breddat typen av artister, som förra året kom från hela 4 kontinenter.

”För mig har cirkus alltid varit en konstform och en kultur. Cirkus är atmosfären. När du kommer in i tältet, orkestern som spelar, belysningen, alla de fantastiska artisterna, att barnen får lika mycket att njuta av som vuxna och vice versa, och naturligtvis att känna själen av Brazil Jack” säger Trolle.

I Hemma hos… Trolle Rhodin får vi följa med hem till Brazil Jacks cirkusdirektör, på en rundtur som bl a inkluderar de anrika cirkusvagnarna, hans gitarrsamling och färgglada kostymgarderob.

Här kan du läsa mer om Cirkus Brazil Jack:
Cirkus Brazil Jack fyller 120 år
Braziljack.se

Du kan stödja artister inom samtida cirkus, variete och gatuperformance genom att swischa valfritt belopp till Manegens stödfond!
Telefonnummer: 123 500 48 25
Märk betalningen med: Stödfond

 

Trolle Rhodin
När: Torsdagen den 7 maj 2020, 18:00
Var: Följ den här länken

 

Cirkus Brazil Jack 2019 Trailer