Upptäck

Följ med hem till Johan Östling och Björn Ling

De är musiker, skådespelare, författare, underhållare och podcastprofiler, tillsammans eller isär, men mest tillsammans. 1990 träffades Johan Östling och Björn Ling på Tingvallagymnasiet i Karlstad och sedan dess har de stått på större och större scener. Välkommen hem till Johan och Björn!

I det här avsnittet av Hemma hos får vi följa med till Johan och Björns skaparverkstad i Karlstad. Här spelar de in podcasten Fem i Topp, skriver barnböcker, spelar in musik och slipar på föreställningar.

Alltsammans sker med ett visst mått av improvisation. För den som hälsar på blir det snabbt uppenbart att glädjen måste finnas där. Annars kan det kvitta. Mottot, förklarar Björn, har alltid varit detsamma:

”Det får aldrig bli tyst. Vi kan till exempel inte stå och vänta på scenen om någon måste stämma sin gitarr. Då får det på något sätt bli underhållning av det också”, förklarar han.

Och de har haft tid på sig att träna. Under åren har det blivit otaliga scenframträdanden i olika konstellationer. Allt från trubadurframträdanden på egen hand och julshower med Starboys till framträdanden i TV och på festivalscener.

Tillsammans med Tina Nordström programleder Johan Östling Hela Sverige Bakar i TV4. En tävling som han dessutom vunnit. Björn Ling ser du som kapellmästare i Alla För En på SVT. Tillsammans har de medverkat i filmer och TV-program som Smala Sussie, Bröllopsfotografen, Mammas Pojkar och Ack Värmland. De har också turnerat med scenföreställningen Din Jävla Fegis och är nu aktuella med Värmländsk Voodoo.

Dessutom hör du varje vecka ett nytt avsnitt av deras podcast Fem i Topp där Björn rangordnar allt från tyska hits till svenska lantdjur.

Johan & Björn
När: Lördagen 30 maj, kl. 18.00
Var: På ticketmasters Facebook-sida, följ den här länken

 

I videoserien Hemma hos… får vi följa med olika artister på intima rundvandringar i deras hem, där varje avsnitt filmas av artisten själv.
Här kan du läsa mer och även titta på tidigare avsnitt! Följ den här länken.