Upptäck

Halloween 2023: 10 spöklika evenemang du inte vill missa

Längtar du efter spänning och skräck? Årets kusligaste natt är snart här. Oroa dig inte om du fortfarande inte har några planer - din guide till kusliga Halloween-evenemang i Sverige 2023 är här!

Du kan njuta av en mängd rysliga evenemang över hela Sverige. Vill du lösa mordgåtor, gå på spökvandring eller festa hela natten lång? Allt detta och mycket mer hittar du i detta inlägg med våra bästa Halloween-tips!

Pressbild för Nause, svartvit bild där han har på sig solglasögon och står på stegen vid en brygga. Vatten i bakgrunden.

Halloweenfest med Nause

Förbered din mest skrämmande outfit för att dansa hela natten lång när Borås största Halloweenfest intar Åhaga – som förvandlats till ett spökhus! Nause kommer leverera den hetaste musiken, och otäcka statister och dansare kommer skapa en atmosfär som får dig att känna dig som du hamnat i en skräckfilm. Det kommer även delas ut ett fantastiskt pris till den som imponerar mest med sin Halloweenkostym. Så missa inte denna Halloweenfest som kommer gå till historien!

Bild på hela Familjen Addams med samtliga karaktärer från familjen. Röd bakgrund med träd.

Familjen Addams – musikal

Familjen Addams är nästan en synonym med Halloween, med sin mörka och makabra humor och kärlek för det ovanliga och skrämmande. Nu kan du följa Charles Addams karaktärer i en musikal på Växjö Teater.

Wednesday har funnit kärleken, vilket ställer till problem för familjens förfäder som inte kan återvända till sin grav efter den årliga familjeträffen på begravningsplatsen. Uncle Fester försöker hjälpa, men det är komplicerat. När Wednesday och Lucas försöker förena sina familjer med en middag, avslöjas mörka hemligheter vilka ställer till ytterligare problem för alla berörda.

Kommer kärleken segra till sist?

Alfons Åberg sitter på knä med knutar i handen. Katten ligger bredvid och sover och i bakgrunden flyger spöken.

Knutar & Spökerier med Alfons Åberg

För de lite mindre finns barnteatern Knutar och Spökerier med Alfons Åberg. Där får ni följa Alfons som precis lärt sig knyta knutar och rosetter, men när han är ensam hemma blir det lite otäckt. Är det spöken eller monster som låter, eller är det bara pappa som hänger lakan på tork? Alfons har också träffat en trollkarl som kan trolla fram allt, men Alfons hoppas allra mest på att Trollkarlen trollar fram en riktig hund. Om det blir så får ni veta om ni besöker föreställningen!

Mord på Wapnö

Mordgåtor har en särskild charm under Halloween, eftersom de ger en dödsligt spännande stämning. Wapnö Gård bjuder på en musikalisk mordgåta med ett oväntat slut. Samtidigt som du avnjuter en läcker trerättersmiddag utspelar sig mordgåtan mellan rätterna. Om du följer spåren och lyckas pussla ihop ledtrådarna kanske du kan lista ut vem mördaren är…

Mordgåtor Comedy Art Theatre

Comedy Art är Sveriges största producent av mordgåtor. De spelas över halva Sverige på olika slott, där det även finns möjlighet att boka övernattning.  

Upplev mordmysterierna:

Dåd i Dimma 1919 Östra Sverige
Ett mord. Åtta misstänkta. Kan du lösa gåtan? En deckargåta där du väljer valfri karaktär och följer efter i Slottets vindlande vrår. Byt karaktär när det passar.

Trumf på hand 1901 Skåne
Korten delas ut. Kvällen är underbar. Cigarrdoften ligger som en söt dimma i rummet. Två sällskap à fyra personer spelar första rundan i en bridgetävling. Skratt och glädje – tills en Joker syns där den inte borde vara.

I gastarnas grepp 1818 Västsverige: Björn ”Vargen” Strandsjö, en obehaglig smålänning med stort ego, hävdar att han kontaktat anden Leonardo för att lösa gåtan kring Astrids oöppnade skrin efter hennes mord. Björn verkar vänlig, men är manipulativ. År 1818, utan diagnoser och behandlingar, är frågan vem som vågar stoppa honom innan mer skada sker?

Karin Londré och Anna Sandel ler mot kameran.

MORD MOT MORD

Mord Mot Mord-podden har femårsjubileum och har åkt ut på en oförglömlig livepoddturné! Karin Londré och Anna Sandell tar med sig rödvinet och poddmickarna för att ge sig ut i landet och berätta om gripande mordfall, livsöden och ett och annat mustigt mysterium. Ta med dig alla du känner plus några till och upplev en fantastisk livepodd som får skratt, gråt och skräck att komma närmre varandra än någonsin!

Projekt: Mind Kontroll

Mentalisten och Paranormal Illusionisten Anthony Charles Heads är tillbaka med sin senaste show, Projekt: Mind Kontroll. En fascinerande föreställning där han avslöjar topphemliga CIA-experiment. Telepati, hjärntvättning och hypnos är några av de ämnen CIA forskat kring och har haft en global påverkan på reklam och militärstrategier. På scen återskapar Anthony experimenten och skapar en mix av vetenskap och psykologisk illusion. Kan han kontrollera publikens tankar?

Spökvandring Comedy Art

Upptäck Comedy Art Theatre’s spännande spökvandringar i flera svenska städer. Utforska historiska platser och hemligheter med dramatiserade berättelser från det förflutna. I Göteborg, Lerum Aludden, Stockholm och Malmö tar de döda dig med på en oförglömlig resa genom tid och rum. En unik möjlighet att uppleva svensk historia på ett annorlunda sätt, avslutad med god mat och skrämmande berättelser.

Svartklubben

På den legala Svartklubben får du njuta av läcker mat, specialkomponerad musik och fantastiska sinnesupplevelser – men med en twist. Allt är bäcksvart! Här får du rika möjligheter att utforska mat, dryck och underhållning utan ett av våra fem sinnen, synen.
Fascineras av synskadade sjungande servitörer. Det här är garanterat en stark upplevelse med många nya dimensioner. Låter det skrämmande? Ingen fara. Det här mörkret är varmt och välkomnande!

Teaterns förbannelse

Teaterns förbannelse är en spökvandring på cirka 15 minuter som startar i Halmstads Teaters övre foajé. Spökvandringen är dramatiserad och kommer ta dig till delar av teatern som du annars inte kan besöka så som loger och sceninlastningen.

När mörkret faller och skuggorna vaknar befinner du dig i ett skrämmande gränsland. Enligt legenden väcks osaliga andar och spöken till liv av det kraftfulla raseri som en gång födde förbannelsen. Vågar du möta dem? Gränsen mellan fantasi och verklighet suddas ut. Välkommen du modiga besökare att följa med in i teaterns skuggvärld. Är du en av de få som kommer undan teaterns förbannelse eller kommer du att ansluta till de andra som inte lyckades ta sig ut?