Ticketmaster Awards

Årets teater/show – nomineringar i Ticketmaster Awards

Ticketmaster Awards vill hylla de mest framstående och inflytelserika föreställningarna inom teater och show i Sverige under 2023. Här presenterar vi nomineringar till Årets teater/show.
Från djärva och nyskapande dramatiska verk till extravagant underhållning och medryckande musikaler, har 2023 varit ett år fyllt av kreativitet och scenkonst av högsta klass.

Peter Pan går åt helvete

Den brittiska succépjäsen ”Peter Pan Goes Wrong” hade premiär i Sverige 2023. I regi av Edward av Sillén och med ett riktigt färgstarkt ensemble som bestod av många av våra mest älskade komiker. I ”Peter Pan går åt helvete” blir den klassiska Peter Pan-sagan en katastrofkomedi.

Johan Glans sommarturné – en standupshow

Biljetterna till Johan Glans sommarturné var minst sagt eftertraktade när han för första gången på fem år gav sig ut på en stor Sverigeturné och besökte landets somrigaste scener. Johan Glans framkallar verkligen biljettrusning till sina shower.

Star Wars Live in Concert

Star Wars Live in Concert är en riktig dröm för Star Wars-fansen. 2023 fick vi uppleva The Empire Strikes Back på den stora vita duken samtidigt som Stockholm Concert Orchestra spelade filmmusiken live och publiken fick jubla till sina favoritkaraktärer.

Minnesluckor – 40 år av galenskap

Per Fritzell och Jan Rippe från Galenskaparna och After Shave har haft fullt upp med shower under 2023. Minnesluckor har varit en stor succé på Kajskjul 8 i Göteborg där publiken bland annat har fått se många favoritkaraktärer på scenen igen.

HAIR – Musikalen

Musikalen HAIR har verkligen underhållit publiken på Göta Lejon i Stockholm. Ett otroligt ensemble med Moonica Mac och Viktor Norén i spetsen levererade en av de mest älskade och spelade musikalerna genom tiderna med sina odödliga låtar.

Disney On Ice

Disney on Ice är ett återkommande populärt och magiskt familjeevenemang där barnen får se sina favoritkaraktärer live, på isen! I år firade dessutom Disney 100 år. Karaktär från Frost, Snövit, Vaiana, Långben med flera gör både vuxna och barn varma i hjärtat.

Cirkus Brazil Jack

Cirkus Brazil Jack anpassar sig alltid efter publikens önskan. De är en modern, djurfri cirkus som år efter år bjuder publiken på en häpnadsväckande underhållning. 2023 tog de showen till en ny nivå med bland annat akrobater på motorcyklar i en ”dödsglob”.

Anders Jansson – Mina sinnens fulla bruk

Kritikerrosade Anders Jansson turnerade under 2023 med sin populära show ”Mina sinnens fulla bruk”. En hyllad turné där publiken fick uppleva Anders förmåga att iaktta vardagens enklaste företeelser och utifrån dem skapa pricksäker och skarp humor.

LEGENDS – A Night of Celebration

På Park Lane i Göteborg har gästerna fått ta del av en utsökt 3-rättersmeny och krogshowen LEGENDS – en oförglömlig kväll fylld med musik, dans och underhållning. Många besökare fick ta del en kväll i firandets tecken där några av världens mest legendariska artister hyllades.

Edvin Törnblom – Bögen är lös (i magen)

Edvin Törnbloms succé ”Bögen är lös (i magen) startade hösten 2023. En humorföreställning där Edvin skildrar hur det varit att växa upp som bög och människa under 00-talet. Edvin berättar sin historia med glimten i ögat och med sång, musik, dans och akrobatik.

Rösta på årets show & teater nu!