Upptäck

Kvinnodagen 2023 – En hyllning till framgångsrika kvinnliga artister

Säg inte grattis. Köp inga blommor eller presenter. Fira i stället internationella kvinnodagen genom att hedra de viktigaste kvinnorna i ditt liv och stötta kvinnors rättigheter på olika sätt – gå exempelvis på en konsert med en kvinnlig artist!

Fira kvinnodagen i jämställdhetens anda

Internationella kvinnodagen uppmärksammas 8 mars varje år för att lyfta frågor om ojämställdhet och kvinnors rättigheter. Eftersom kvinnodagen firas i jämställdhetens anda så är det viktigaste att varje dag arbeta för lika möjligheter och inte nödvändigtvis köpa presenter och blommor.

Världen kryllar av extremt duktiga kvinnliga musiker som inspirerar, tröstar och stärker oss. Tyvärr behöver kvinnor i musikbranschen kämpa extra hårt för att ta sig fram, precis som i många andra branscher. Därför har vi samlat några av dessa framgångsrika kvinnliga artister i denna artikel för att lyfta och hylla dem – kvinnodagen till ära! Du kan dessutom njuta av deras konserter i Sverige i år.

En hyllning till framgångsrika kvinnliga artister

Anna Ternheim

Anna Ternheim är singer- songwritern som gett oss låtar som ”To be gone”, ”What have I done” och den uppmärksammade covern på Broder Daniels hit ”Shoreline”. Hennes karriär fick fart 2004 då hon släppte sitt första album Somebody Outside och ett år senare vann hon pris för Bästa Nykomling i P3 Guld. Hon har sedan dess släppt flera album, vunnit två Grammisar för Bästa Kvinnliga Artist och Bästa textförfattare och fått en stor spridning utanför Sverige i bland annat Tyskland, Frankrike och Spanien.

Du kan se Anna i mars och i sommar!

AURORA

Aurora Aksnes har konstruerat ett sagoliknande universum fyllt av nordisk mytologi, ekologi och inte minst det singulära väsen som är artisten själv. Den storslagna musiken är ena sekunden luftig och meditativt atmosfärisk för att sedan förvandlas till en vild storm av smattrande slagverk och stora känslor. Alltid drabbande, aldrig förutsägbar.

I sommar tar Aurora med sitt sagolika universum till Way Out West!

Jill Johnson

Jill Johnson slog igenom i Melodifestivalen 1998 med låten ”Kärleken är” men har därefter blivit mest känd som en av Sveriges främsta countryartister. Hon har släppt en mängd album, turnérat både solo, som del i ”Rhapsody in Rock” och återvänt till Melodifestivalen som artist med hiten ”Crazy in Love” och som finalprogramledare 2005.

Jill fyller 50 under 2023 vilket firas storslaget med en unik showupplevelse ”Simply The Best”.

Veronica Maggio x Miriam Bryant

Miriam Bryant och Veronica Maggio har under sin tid i rampljuset blivit två av Sveriges största artister och mest älskade liveakter. Under 2022 var de ute på varsina omfattande turnéer med slutsålda arenor runt om i Skandinavien.

Nu har popdrottningarna inlett ett samarbete kring nyligen släppta ”Under någon ny”. En låt som hyllats i media och genererat nära 1 miljon streams samtidigt som den utsågs till Veckans P3-Hit och Veckans Hitvarning på RIX FM. I sommar väntar en gemensam turné med stopp på några av landets mest älskade sommararenor.

Zara Larsson

Zara Larsson slog igenom redan som 10-åring när hon tog hem vinsten i tv-programmet Talang. Efter att hon släppte sin debut-EP med singeln ”Uncover” i januari 2013 har hennes karriär gått spikrakt uppåt! Hon har samarbetat med världsartister som David Guetta, Clean Bandit och Ty Dolla $ign. Förutom sina framgångsrika samarbeten har Zara vunnit flera priser på Sveriges stora musikgalor Rockbjörnen, P3 Guld och Grammis.

I sommar kommer Zara till Lollapalooza på Gärdet i Stockholm!