Upptäck

Följ med på en musikalisk resa: här är våra topptips på musikaler!

Sång, dans och teater – här kommer en översikt på fantastiska musikaler du kan ta del av!

Musikaler i rampljuset

Om du vill gå och se en musikal har du kommit helt rätt, för i detta inlägg sätter vi strålkastarljuset på några av de hetaste musikalerna just nu! I september intar en ny musikal scenen och några omtyckta favoriter kommer tillbaka för en spelsäsong till. Nästa år väntas även premiärer av två helt nya föreställningar – Lazarus och Den Lilla Sjöjungfrun – The Musical.

The One – En musikal av Fredrik ”Benke” Rydman

The One – Ensemble

The One är en modern, nyskriven musikal av Fredrik “Benke” Rydman och Åsa Lindholm. Med tidigare outgiven musik av populära svenska låtskrivare som Linnea Deb, Joy Deb, Miss Li, Sonny Gustafsson, Lukas Nathanson och Anton Hård af Segerstad. På scen ser vi bl a R&B-stjärnan Janice samt Alvaro Estrella och Isa Tengblad som vi känner igen från Melodifestivalen.

Åtta dansare går på sitt livs viktigaste audition, den för ”The One”. Producenten och koreografen, spelade av Christine Meltzer och Erik ”Jerka” Johansson, leder audition och de söker efter en stjärna. Dansarna vill alla vinna och därmed få chansen till det stora genombrottet och få ett värde i, vad de tycker är, sina utsatta och värdelösa liv. Berättelserna om dansarnas liv är hämtade från verkligheten. En verklighet som beskriver en framgångsfixerad tid som ställer stora krav på unga och deras självkänsla.

Premiär 15 september på Cirkus i Stockholm.

Lazarus – En musikal av David Bowie

Lazarus – En musikal av David Bowie + Enda Walsh

För första gången någonsin sätts David Bowies musikal Lazarus upp i Sverige. I rollerna ser vi Linus Wahlgren, Tove Styrke, Simon J Berger, Björn Bengtsson, Christopher Wollter, Lisa Larsson m.fl. – i regi av Stefan Larsson.

Parallellt med sitt sista album skapade David Bowie sin första och enda musikal, som också blev hans sista gåva till fansen. Heroes, Changes, Life on Mars, All the Young Dudes och många fler av David Bowies odödliga klassiker förenas med låtar som han skrev speciellt för Lazarus. Musikalen är inspirerad av romanen The Man Who Fell to Earth som filmatiserades 1976 med David Bowie i huvudrollen som Thomas Newton. Lazarus tar vid 40 år efter att Newton landat på jorden i sökandet efter vatten till sin torrlagda planet. Han är fortfarande strandsatt här – dränkt i gin, jagad av gamla kärlekssorger och kan varken åldras eller dö.

Premiär 15 februari 2024 Göta Lejon i Stockholm.

Den Lilla Sjöjungfrun – The Musical

Den Lilla Sjöjungfrun – The Musical, En musikal för hela familjen

Dyk ner under ytan och upplev ett riktigt familjeäventyr när Dröse & Norberg tar sig an HC Andersens klassiska saga Den Lille Havfrue. Denna nyskrivna musikal är full med överraskningar, galna upptåg och spännande rollkaraktärer. Musikalen utspelar sig i nutid och här möter man alla dom klassiska karaktärerna samt några nya och smått galna typer. Här finns Sjöjungfruns far Kung Moryn, hennes 4 välsjungande & dansande systrar, havshäxan Svetlana och hennes kumpaner Blob & Blob och sist men inte minst Olauv – en riktigt snygg människokille. En riktig familjemusikal om en omöjlig kärlek mellan två världar!

Sverigepremiär 1 mars 2024 på Filadelfia Convention Center i Stockholm.

HAIR

HAIR musikalen

Efter en lyckad premiär under våren kommer HAIR tillbaka till Göta Lejon 22 september. HAIR är av de mest älskade och spelade musikalerna genom tiderna. Berättelsen om unga människors kamp för att navigera i en krävande livssituation och våga protestera mot krigshets är också mer aktuell än på mycket länge.

Med odödliga låtar som Acquarius, I Got Life och Let the Sunshine In för att nämna några, kommer publiken få uppleva en nutida scenuppsättning som det sprakar om. På Göta Lejons scen medverkar en ung, talangspäckad ensemble artister och musiker. I rollerna som Berger och Sheila ser vi artisterna Viktor Norén och Moonica Mac. Medverkar gör också Emil Henrohn, Roshi Hoss, Charlie Grönvall, Mary N´diaye och Prince Mpedzisi med flera.

Från Broadway till Duvemåla

Från Broadway till Duvemåla

Från Broadway till Duvemåla är Sveriges mest populära musikalshow och utan tvekan en av årets återkommande höjdpunkter för alla musikalälskare! Här drabbar stora röster och stora känslor samman i ett pärlband av de mest älskade hitsen från världens största musikaler – allt framfört av några av våra bästa och mest meriterade musikalartister.

Föreställningen, som pressen kallat ”musikalernas Diggiloo”, såg dagens ljus 2016 när sångerskan och musikalartisten Viktoria Tocca på eget initiativ bokade Berwaldhallen i Stockholm. Vad som från början var tänkt som en engångsföreteelse växte snabbt och är idag en av Sveriges mest framgångsrika scenshower – älskad av såväl kritiker som publik.

Djungelboken – The Musical

Djungelboken

Publiksuccén Djungelboken – The Musical fortsätter nu sin omfattande Sverigeturné med nypremiär 21 oktober! Sina Samade, mer känd som artisten Sean Banan spelar en av huvudrollerna Kung Gibbon, en variant av figuren King Louie. Så varför inte bryta vardagstristessen och ta med hela familjen ut i den vilda och exotiska Indiska djungeln, ni möter de klassiska figurerna Baloo, Bagheera, Kaa och den fruktade Shere Kahn.

Med sedvanlig energi tar sig Dröse & Norberg an denna legendariska berättelse och tolkar den på sitt personliga sätt med hjälp av humor, fantastisk djungelmusik och en sanslöst begåvad ensemble. En föreställning för hela människofamiljen helt enkelt! På scenen ser du skickliga musikalartister, komiker och massor av begåvade barnskådespelare och akrobater.