Teater & Underhållning

LASERMANNEN Ett av Sveriges mest kända rättsfall

Joel Spira imponerar som John Ausonius i LASERMANNEN, och föreställningen har hyllats av både publik och kritiker. Få en unik inblick i den historiska polisutredningen om Lasermannen fram till 24 oktober på Nya Cirkus i Stockholm!

Säkra dina biljetter!

Succépremiär som hyllas av publiken och kritiker

LASERMANNEN En true crime föreställning med Joel Spira som John Ausonius,

”Joel Spira är remarkabel i rollen som en allt nervigare John Ausonius” DN

”Joel Spira på bettet som aldrig förr!” Expressen

” Det är en imponerande uppvisning av Joel Spira!” SR

”Förhörsledarna gestaltas skickligt…skapar dramatik enbart genom faktiska förhörsprotokoll” SvD

LASERMANNEN har mottagit överväldigande beröm från publik och kritiker där föreställningen hyllas för den skickliga dramatiseringen av förhören. Joel Spira imponerar med sin enastående gestaltning av den nerviga Ausonius, som fångat publikens uppmärksamhet. Likaså har Mattias Knave och Henrik Norman fått beröm för sina skildringar av förhörsledarna.

Vem är John Ausonius?

Livebild från föreställningen Lasermannen. Närbild på John Ausonius där förhörsledarna är suddiga i bakgrunden.
Joel Spira, Mattias Knave och Henrik Norman i LASERMANNEN.

På scenen får ni följa polisens arbete med att utreda vad som egentligen hände. Och varför. Det är nu 30 år sedan Ausonius dömdes till livstids fängelse. Fallet Lasermannen räknas till en av de största polisutredningarna i svensk kriminalhistoria och Ausonius attentat har satt djupa spår ända in i vår samtid. 

Vartenda ord som sägs på scen har sagts av John Ausonius.

I LASERMANNEN får publiken en minst sagt skicklig dramatisering av de autentiska polisförhören med John Ausonius. Vittnesförhör och bevismaterial varvas med nya utlåtanden av experter som dåvarande statsminister Carl Bildt, Jan ”supersnuten” Olsson som hade en betydande roll vid gripandet och Gellert Tamas, journalist och författare av boken Lasermannen – En berättelse om Sverige.

Föreställningen spelas fram till 24 oktober på Nya Cirkus i Stockholm, så det finns inte många chanser kvar att se denna gripande dramatisering om ett av Sveriges mest kända rättsfall.