Festival

Minifestival med Veronica Maggio

I slutet av april förvandlas Evenew vid Universitetet i Stockholm till en tvådagarsfestival i ledning av Veronica Maggio. Festivalen går av stapeln den 28 - 29 april och, förutom att hon själv spelar bägge kvällar, får hon sällskap av Avantgardet, Jackie Mere, Linn Koch-Emmery och Kasino.

Det känns otroligt lyxigt att jag får bjuda in band och artister till dom här kvällarna, som ofta spelar i mina lurar. Det blir indiestök, heartbreak och debutant-nerver och hur många paraplydrinkar man vill.

Veronica Maggio

Veronica är en festivalsensation utan dess like, under större delen av sin karriär har hennes namn stått stort på festivalaffischer runt om i landet – nu senast på Lollapalooza 2022 där hon var ett av årets stora namn. Samma år var hon ute på en omfattande turné med slutsålda arenor både i Sverige och i Norge.

Nu tar hon festivalkänslan vidare och bjuder in till två helt unika kvällar under Evenews öppningshelg i april. Festivalen arrangeras tillsammans med den mobila eventpaviljongen Evenew som tagit inspiration från den amerikanska festivaljätten Coachella. På ett fält en kort promenad från tunnelbanestationen Universitetet i Stockholm smäller bolaget upp en festivalscen, ett barområde, särskilt område med 13-års gräns, och övriga enheter som är oumbärliga för en lyckad festivalupplevelse. Det kommer, förstås, även finnas foodtrucks på plats.

Se fler somriga tips i vår Sommarguide.