Ticketmaster Awards

Årets konsert – nomineringar i Ticketmaster Awards

Vilken konsertupplevelse från 2023 ligger dig varmast om hjärtat? Var med och rösta fram Årets konsert i Ticketmaster Awards 2024 för att uppmärksamma några av förra årets mest extraordinära liveframträdanden som har förgyllt våra svenska scener.

Bruce Springsteen & E Street Band

Bruce Springsteen & E Street Band spelade för tre utsålda Ullevi i Göteborg sommaren 2023. Biljetterna var otroligt eftertraktade! Trots det lyckades hardcore-fans knipa biljetter till fler än en av kvällarna. Omåttligt populära The Boss.

Beyoncé – Renaissance World Tour

Beyoncé inledde sin världsturné Renaissance World Tour på Friends Arena i Stockholm i maj 2023. En otrolig och spektakulär show som fick publiken att tappa hakan. Beyoncé gör allt med perfektion!

Coldplay – Music of the Spheres World Tour

Coldplay slog Ullevi-rekord sommaren 2023 som första internationella akt som någonsin sålt ut fyra konserter på arenan. Ullevi lös upp ordentligt med Coldplays ljusshow och hela Göteborg spreds av musikglädjen som bubblade inne på arenan.

Metallica – 72 World Tour. No repeat weekend

Metallica gjorde två helt unika konserter på Ullevi sommaren 2023. En dröm för Metallica-fansen som fick uppleva en riktig hårdrockshelg med rockikonerna.

Maggio + Bryant

Sommaren 2023 åkte Veronica Maggio och Miriam Bryant ut på en gemensam sommarturné. En unik turné med två av Sveriges största popdrottningar som dessutom lyckades få med Håkan Hellström på scenen en av kvällarna och bjöd publiken på en drömtrio.

Europe – 40th Anniversary Tour

2023 firade Europe att det var 40 år sedan de släppte sitt debutalbum. Det gjorde de med bravur! De genomförde en otrolig spelning på Sweden Rock Festival och på Cirkus i Stockholm var det så högt tryck på biljetterna att de fick släppa både en extrakonsert och en extra extrakonsert.

The Rose

The Rose konsert på Fryshuset i början på året blev snabbt slutsålt. Arenan fylldes av fans som längtat efter bandet! Sommaren 2023 kom de tillbaka och spelade på Lollapalooza Stockholm. 2024 kommer de tillbaka igen! Sverige gillar The Rose. The Rose gillar Sverige.

First Aid Kit – Visions of the Past

Våra svenska stjärnor First Aid Kit har turnerat i både Europa och USA. Efter stora arenaspelningar gjorde de 2023 en intim och avskalad turné i Norden. En otrolig upplevelse med dessa två superfavoriter.

Gyllene Tider – Hux Flux Sommarturné

Hux flux så var Gyllene Tider tillbaka på scenen igen! 2019 åkte de på avskedsturné. 2023 gjorde de come back till fansens stora lycka. Sverige jublade och bandet bidrog med extra ljus till den svenska sommaren.

Pet Shop Boys – Dreamworld – The Greatest Hits

Popduon Pet Shop Boys kom till Scandinavium i Göteborg med sin hyllade turné Dreamworld – The Greatest Hits 2023. En dröm för fansen som fick sjunga med i bandets största hits!