Ticketmaster Awards

Årets svenska artist – nomineringar i Ticketmaster Awards

Var med och rösta fram Årets svenska artist i Ticketmaster Awards för att hylla Sveriges musikaliska talanger som har underhållit oss under 2023 med fantastiska konserter. De nominerade är:

Benjamin Ingrosso

Benjamin Ingrosso TM Awards

Sommaren 2023 genomförde Benjamin Ingrosso sin allra första sommarturné ”Allt Det Vackra”. En succéturné där Benjamin visade att han är en lysande stjärna på den svenska pophimlen. Sverige får inte nog av folkkära Benjamin. 2024 ser vi honom återigen på turné i sommar ”Better Days Tour” samt på Way Out West.

Albin Lee Meldau

Albin Lee Meldeu TM Awards

2023 turnerade Albin Lee Meldaus med sin konsertturné ”Hommage på svenska” som innehöll favoriter från den egna repertoaren men också från vår visskatt med musik från bland andra Fred Åkerström, Cornelis Vreeswijk och Alf Robertson. Intima, varma och otroligt uppskattade konserter.

Lars Winnerbäck

Lars Winnerbäck TM Awards

Lars Winnerbäck tog med ett nytt och starkt album på höstturné med turnépremiär på Saab Arena, i hemstaden Linköping. En fantastisk och personlig start på en, som alltid lika uppskattad, turné med populära Winnerbäck.

Loreen

Loreen TM Awards

2023 kommer vi alltid minnas som året Loreen kammade hem vinsten i både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Och blev på det historiskt som första kvinna någonsin att vinna Eurovision för andra gången.

Thomas Stenström

Thomas Stenström TM Awards

Hela Sverige sjunger med i Stenströms låtar, inte minst megahiten från 2023 ”Andas in andas ut”. Under året gjorde Stenström flera konserter runt om i landet och en spelning på Lollapalooza Stockholm.

Dina ögon

Dina Ögon TM Awards

Dina Ögon – hjärta – 2023. Året då det stora genombrotten kom. Kalendern fylldes på med konserter, bland annat ett inhopp på Lollapalooza Stockholm. När året var slut visste hela Sverige vilka Dina Ögon är.

Hooja

Hooja TM Awards

Hoojas popularitet fortsatte växa under 2023. I publiken poppar det upp allt fler skotermössor, allt fler fans som håller de två norrländska killarna varmt om hjärtat.

Zara Larsson

Zara Larsson TM Awards

Zara Larsson har under 2023 fortsatt visa vilken stjärna hon är. Hon har bjudit oss på allt från en stor spelning på Lollapalooza Stockholm till intima luciakonserter på Cirkus i Stockholm och Sara kulturhus i Skellefteå.

Miss Li

Miss Li TM Awards

Energiknippet Miss Li har inte bara peppat hela Sverige och damlandslaget i fotboll med VM-låten ”Våran sång”. Hon har även turnerat och spridit sin energi på svenska scener, från Eksjö Stadsfest till Lollapalooza Stockholm.

Carola

Carola-TM-Awards

2023 firade Carola 40 år sedan ”Främling”, hennes dundergenombrott. Men hon nöjde sig inte med en stor konsert på Avicii Arena utan turnerade runt med fyra olika konserter under året och avslutade med en julkonsert på Scandinavium i Göteborg.