Familj

Pippi på Cirkus är rena rama lyckopillret

Ta Sveriges största, modigaste och starkaste litterära ikon. Lägg därtill ett av världens mest spektakulära cirkussällskap, Cirkus Cirkör, samt nyskrivna låttexter av Björn Ulvaeus. Resultatet blir en storslagen remake av Astrid Lindgrens klassiska karaktär och lika klassiska berättelse.

Pippi, Tommy och Annika, Prussiluskan och Kling och Klang gjorde minst sagt succé under sitt besök i Stockholm sommaren 2022. Pippi på Cirkus spelades för fulla hus och blev älskad av både barn och vuxna. Över 55 000 personer såg föreställningen och nu står det klart att Pippi och hennes vänner återigen intar scenen på Cirkus med start den 15 juni 2023. För andra året i rad håller anrika Cirkus på Djurgården sommaröppet för att ge stockholmarna och inresande turister möjligheten att se Pippi, Tommy och Annika gå på cirkus och träffa cirkusprinsessan Miss Carmencita, lindanserskan Elvira och världens starkaste man Starke Adolf.

Pippi på Cirkus

Inspirationen kom från Astrid Lindgrens klassiska berättelse när Pippi går på cirkus tillsammans med Tommy och Annika. Björn Ulvaeus berättar:

-Liksom miljoner andra svenskar över 2 års ålder älskar jag Pippi Långstrump. I en av Astrid Lindgrens berättelser går hon på cirkus tillsammans med Annika och Tommy och den berättelsen har gett inspiration till en nyskriven musikal som jag har skapat tillsammans med ett riktigt cirkussällskap – fantastiska Cirkus Cirkör – och en massa andra begåvade människor. I vår föreställning är Pippi sig lik fastän ändå annorlunda. Vi har tolkat det som finns emellan Astrids rader och gett det musikalisk dräkt.

Föreställningens exekutiva producent Björn Ulvaeus har detta att säga om att Pippi återigen flyttar in på Cirkus:

– Pippi på Cirkus är ett av mina roligaste musik- och scenprojekt på många år. Jag hade förmånen att få träffa Astrid många gånger och har den djupaste respekt för hennes verk. Jag är så glad och stolt över att vi lyckades förmedla vår kärlek till Pippi till publiken och att vi nu får göra det igen nästa sommar. Att tillsammans med så duktiga yrkeskollegor få förena musik, cirkus och teater med Astrids berättarkonst är en ynnest, avslutar Björn.

Björn Ulveaus Pippi på Cirkus

Föreställningen Pippi på Cirkus har nypremiär 15 juni och spelas fram till 20 augusti 2023 på Cirkus i Stockholm – biljetter ute nu på ticketmaster.se. Boka här.

Se fler tips på evenemang i sommar i vår Sommarguide.