Musik

Bjerreds Station

Bjerreds Station är ett gammalt stationshus som ligger ett par hundra meter från havet vid Skånes västkust. Huset invigdes 1901 och var då stationshus till tåget som gick mellan Lund och Bjärred. Bjärred var (och är) en väldigt populär badort med fina stränder och bad. Järnvägen lades ner 1939 och huset har sedan dess varit busstation, post och telegrafstation. De senaste decennierna har det dock inhyst en ungdomsgård med bl.a replokaler.

2020 tog Stellan Colt över lokalen och totalrenoverade det vackra gamla huset. Sommaren 2021 öppnade Bjerreds Station – restaurang, bar, möten & musik. Restaurangen är öppen året runt, dag som kväll. På dagtid serveras lunch och många företagare i Skåne utnyttjar de vackert inredda mötesrummen. Kvällstid öppnar restaurangen upp sin stora a la carte meny som speglar säsongen i Skåne med fokus på lokala leverantörer av kött, fisk och grönsaker. Året runt hålls också olika typer av event som vinprovningar och föreläsningar.

Förra sommaren (2022) var det premiär för Garden Concerts med 15 stycken konserter och över 6000 biljettköpare kom till trädgården bakom det gula stationshuset under tre intensiva veckor. Mellan den 14/7 – 6/8 öppnar vi åter upp vår trädgård igen för några av Sveriges största artister. I år kommer dessutom Sveriges BBQ-mästare Holy Smoke stå för maten på konsertområdet. Stort tält över mat- och dryckesområdet, fler sittplatser, större scen och fler barer borgar för en magisk sommarupplevelse på Bjerreds Station.

Intima konserter i en magisk havsnära miljö, ett fantastiskt tillfälle att komma riktigt nära dina favoritartister, se vilka som kommer i år här.