Teater & Underhållning

Förläng livet med standup – här är 10 humorshower du inte får missa!

Ett gott skratt förlänger livet och gör dig gladare – så varför inte gå på standup? Vi har samlat 10 shower som garanterat ger dig en hälsoboost med hjälp av skratt!

Edvin Törnblom

Edvin Törnblom – BÖGEN ÄR LÖS (i magen)

Våren 2022 släppte Edvin boken ”Bögen är lös” och nu överraskar han oss alla genom att ta steget ut på scenen med sin föreställning ”Bögen är lös (i magen)”. Föreställningen är en humoristisk showmonolog där Edvin skildrar hur det har varit att växa upp som bög och människa under 00-talet. Vi får se allt från dragshow med Ebba Busch till nummer om att förvirrat hitta sin plats i en värld fylld av galningar.

Bögen är lös (i magen) har premiär den 26 oktober på Rival i Stockholm och åker sedan vidare på Sverigeturné!

Henrik Nyblom

Henrik Nyblom

Humorgeniet Henrik Nyblom är känd från Instagram och har på väldigt kort tid gjort sig ett namn inom svensk standup. Han har fått publiken i Sverige att gråta av skratt med sin unika stil och enorma energi.

I september kan du se honom i flera standups, bland annat på Örebro Comedy Club och Sweet Comedy Club i Norrköping och Bankiren.  8 december gästar han även Göteborgs nya standupklubb Humorklacken på Gamla Ullevi.

Henrik Schyffert

Henrik Schyffert – Schyffert Forever

Efter en fem år lång paus från standup-scenen återvänder Henrik Schyffert 2024 med en ny turné – “Schyffert Forever”. Det är en pirrig comeback till standupens urform, sprungen ur samma lust som en gång i tiden fick Henrik att ta de första stegen upp på comedyklubbarnas scener.

– Jag hade inte kört standup på fem år och satt på tåget och lyssnade på gammal Iggy Pop – “Lust for Life”, “1969”, “The Passenger”. Så slog det mig att så här kan man också göra standup. Bara kul och glatt och enkelt. Så det blir old school den här gången! säger Henrik Schyffert 

Premiär 13 januari 2024!

Jan Rippe & Per Fritzell

Jan Rippe & Per Fritzell – Minnesluckor

Galenskaparduon är tillbaka med en ny krogshow ”Minnesluckor”, fylld av 40 års galenskap. Det blir nytt. Det blir gammalt. Det blir allt. Kommer du ihåg husvagnen? Minns du Roger på Macken? Har du något minne av Hembygdsföreningens ordförande, Åke från Åstol, Kenneth Aalborg, Sven-Usling, Goja och Lady Shave och…? Vi kan ha glömt något, vi får se. Och du får se vad det kan bli, det kan bli vad som helst denna afton, sprängfylld av minnen, nyfunna karaktärer och bortglömda nummer. Alltsammans framfört av Den Ofattbara Orkestern.

Välkommen till minnesluckornas afton – glöm inte att köpa biljetter!

Johan Östling & Björn Ling

EGO med Johan & Björn

EGO är en ny humorshow av Johan Östling och Björn Ling. De gör en djupdykning i hur egofixeringen smittar av sig på våra beteenden i det sociala livet. Vad får man göra och vad är absolut förbjudet? Allt detta lyxigt paketerat med mycket härlig musik och värmländsk humor.

Maffia Comedy

Maffia Comedy

Med Maffia Comedy kan du alltid räkna med en galen skrattfest. Stockholmsklubben är en av Sveriges äldsta och största standupklubbar som funnits i över tio år i Stockholm med 100 000 nöjda skrattande gäster. Varje helg bjuds publiken på några av landets hetaste och bästa komiker!

Magnus Betnér, Anis Don Demina, Henrik Schyffert, Petra Mede, Björn Gustafsson, Kodjo Akolor och Al Pitcher är bara några av alla komiker som uppträtt på Maffia Comedy.

Anders Jansson

Mina sinnes fulla bruk – Anders Jansson

Populära och kritikerrosade komikern Anders Jansson är just nu ute på Sverigeturné med sin nya föreställning ”Mina sinnens fulla bruk – En humorshow av och med Anders Jansson”. Soloshowen har blivit väl mottagen av kritiker och publik. Skånska Dagbladet beskrev Anders som ”en av Sveriges bästa komiska skådespelare” och Kristianstadsbladet menade att Anders ”är omöjlig att inte tycka om”.

Nour El Refai

Nour El Refai – Säger skämt i ca 75 min

Nour El Refai är en av Sveriges vassaste och mest pricksäkra komiker, hon är även en uppskattad manusförfattare, skådespelare, flitigt anlitad föreläsare samt har en väldigt omtyckt podd. Sammanfattningsvis; här har ni världens bästa underhållare. Nu är det dags för Nour att bege sig ut på vägarna igen med standupföreställningen Nour El Refai – säger skämt i ca 75 minuter.

One Night Standup

One Night Standup

Under hösten 2023 åker sex av Sveriges främsta ståuppkomiker ut på en gemensam turné, ONE NIGHT STANDUP. Under showen får publiken se Jonatan Unge, Ina Lundström, Niklas Andersson, Carl Stanley, Henrik Nyblom och Petrina Solange avlösa varandra på scenen. Vanligtvis kör de egna turnéer och föreställningar på klubbar, teatrar och arenor men nu samlas alla för några speciella höstkvällar.

Premiär 12 oktober 2023 på Halmstad Teater.

Mia Skäringer & Hampus Nessvold

Mia Skäringer & Hampus Nessvold – Just idag mår vi bra

Skäringer & Nessvold ”Just idag mår vi bra” är en humorshow med all dårskap du kan önska dig av dessa två. Förutom Mia och Hampus träffar du Tabita, Terese, Gulletussan, Gunnar, och Ann-Marie. Det blir också analyser sång och dans förpackat i både grandiost och nästintill obefintligt självförtroende. Och har du dessutom lyssnat på podden ”Skäringer & Nessvold” kommer du uppleva det liksom att du adderar 3D-glasögon på bio.