Upptäck / Review

Vår guide till de bästa livestreamade evenemangen

Nu i coronatider är det många artister som använder sociala kanaler för att kunna ge fansen tillgång till livemusik direkt från vardagsrummet.

När flera evenemang har blivit inställda och vi uppmanas att stanna hemma är det många artister runt om i världen som tar hjälp av sociala kanaler för att dela livestreamade evenemang. Här har vi satt ihop några favoriter och lite tips för att du ska kunna hitta de olika spelningarna.

Kalender för livestreamde evenemang

28 MAJ

Kl 18.00: The Buckleys – länk till stream

Kl 19.00: Skånsk afton med Donnez – länk till stream

Kl 20.00: Lorentz, Live från Red Bull Gaming Sphere – länk till stream

29 MAJ

Kl 14.00 29-31 maj: 36h Ingrid #2 – länk till mer info

Kl 17.00: Tredrag – länk till mer info

Kl 18.00: Haaks, Livesänd Afterbeach från Smögens Hafvsbad – länk till stream

Kl 19.00: Musikquiz från Hotell Hulingen – länk till mer info

30 MAJ

Kl 21.00: Waterloo – A Tribute to ABBA: Live stream from the Vasa Theatre – länk till stream

Kl 20.00: Sonata Arctica – länk till mer info

31 MAJ

Kl 12.00: Karantänsessions länk till stream

3 JUNI

Kl 18.45: The Fountain Live: Waterbabies x Blues x Juviiaa x Sara Nazari – länk till stream

5 JUNI

Kl 21.00: Johnossi, direkt från klassiska klubben KB i Malmö – länk till stream

6 JUNI

Kl. 10.00: United We Stream, 24 timmar livesänd kultur – länk till stream

Kl 18.00: West Coast Country Festival, livestream med några av Sveriges främsta countryakter – länk till mer info

12 JUNI

Kl 19.45: DÖDEN TILL BORDS – Livestreamad mordgåta– länk till mer info

20 JUNI

Kl 18.00: West Coast Country Festival, livestream med några av Sveriges främsta countryakter – länk till mer info

26 JUNI

Kl 19.00: THE 69 EYES Sunborn Live Stream – länk till mer info

4 JULI

Kl 13.00: West Coast Country Festival, livestream med några av Sveriges främsta countryakter – länk till mer info

 

Hitta de bästa livestreamade evenemangen

Följ artisten
Om du inte redan gör det så är det ett perfekt tillfälle att börja följa din favoritartist på Instagram, Facebook eller Twitter.

Följ arenan
Vissa arenor anordnar egna livestreamade evenemang, till exempel om ett evenemang blivit inställt. Följ arenan i sociala kanaler så håller du dig uppdaterad.

Följ skivbolaget
Om musiken du gillar verkar komma från ett litet antal skivbolag kan det vara en bra idé att följa även dem i sociala kanaler.

Håll koll på hemsidor och musiktidningar
Ett bra exempel är Gaffa som tipsar om kommande livestreamade konserter. Läs artikeln här: gaffa.se  Även Bands in Town kan vara intressanta att följa. För att stödja livemusik och artister har de lanserat kanalen ”Bandsintown Live” på Twitch där du kommer att kunna se uppträdanden från musiker i alla olika genres.

Följ hashtags
Många artister taggar sina livestreams, kolla till exempel #togetherathome på Youtube och Instagram. Varje måndag streamar Metallica en tidigare livekonsert så kolla #MetallicaMondays på deras hemsida eller på Facebook.

Utvalt

Hemma hos…
I vår nya videoserie Hemma hos… får du följa med olika artister på intima rundvandringar i deras hem, där varje avsnitt filmas av artisten själv. Den 7 maj besöker vi Brazil Jacks cirkusdirektör, Trolle Rhodin. Vi får följa med Trolle bland anrika cirkusvagnar, färgglada kostymer och hälsa på hemma hos cirkusartister runt om i världen.  Läs mer här.

Live From Home
Live Nation vill göra det bästa av situationen och har samlat massa bra material från hela världen under namnet Live From Home. Via den här länken kan du se livestreams, tidigare konserter, festivaler, frågestunder, stand-up, gitarrlektioner, häng med artister och mycket mer.

The Vault
Gävle Symfoniorkesters musiker spelar just nu utan publik och livestreamar konserterna. Oftast sker sändningarna på torsdagar kl. 18.00. Följ den här länken.

Saknar du dansen?
Dansens Hus har skapat kanalen DH DiGi där du kan hitta samtal med koreografer, få smakprov på föreställningar och tips på streamad dans. Länk till sidan

Livesänd soffvisning
Museerna är stängda men konsten finns ju kvar. Både Nordiska museet och Moderna museet hakar på trenden med livestreaming.
Här kan du se Moderna museets kalender för de livesända soffvisningarna som sänds varje dag kl. 12.00 och tar ca. 10 minuter.
Du kan se Nordiska museets livestreams via deras Facebook-sida.

Ny streamingtjänst – Bring it Home 2020

Den nya streamingstjänsten Bring it Home 2020 erbjuder livemusik på nätet för att hjälpa de artister som förlorar inkomster pga coronaviruset.
”De som har ställt in, som har en publik som är besviken, och som kan ta sig till vår studio, är välkomna” säger bokningsbolaget MTA Productions. Den albumaktuella artisten Conny Bloom är en av dem som genomfört en direktsänd spelning från musikstudion Sonika i Stockholm. Alla som ser de direktsända spelningarna uppmuntras att swisha pengar som ska täcka kostnaderna och kompensera för artisternas förlorade inkomster.

Några av artisterna som kommer att direktsända från Sonika är Isabella Lundgren, Abramis Brama, Magnus Lindgren och Louisiana Avenue. Livesändningarna hittar du här: Bring it Home 2020

 

 

 

Share post