Upptäck

Undersökning – Fansens framtidstro om liveevenemang

Covid-19 har satt stopp för många evenemang och alla jobbar hårt för att hitta lösningar trots en osäker framtid. En lösning som dykt upp är virtuella evenemang där det går att delta säkert hemifrån soffan. Även om många föredrar liveupplevelsen framför streamade evenemang uppskattar de ändå bekvämligheten med streaming, under rådande omständigheter.

Vi har under de senaste månaderna gjort en stor undersökning där vi frågat fansen om hur de ser på liveevenemang i framtiden. I den svenska undersökningen har fått in över 16 000 svar och det är tydligt att det är många som saknar evenemang!

Liveevenemang prioriteras och 61% svarar att det är något de ser fram emot att spendera pengar på när allt återgår till det normala.

59% tror de kommer att gå på ett evenemang inom 5 månader efter att nuvarande restriktioner tagits bort. 25% svarar att de vill gå på ett evenemang ”så fort som möjligt”.

De som svarat att de vill gå på fler evenemang än vanligt efter pandemin säger att det är för att unna sig eller ta igen förlorad tid.

  • 86% säger att att de planerar att gå på lika många eller fler evenemang än tidigare när pandemin är över.
  • 51% finner det sannolikt att de skulle köpa biljetter till sin favoritartist om biljetterna släpps imorgon och evenemanget äger rum om 6 månader.
  • 62% säger att de helst sparar sin biljett om evenemanget flyttas till ett datum längre fram i tiden.

Flera arrangörer anpassar sig efter rådande förbud mot evenemang med över 50 personer, t.ex. genom att bjuda in färre besökare och öka avståndet mellan platserna. Det finns även många evenemang utomhus som genomförs i mindre grupper. Tekniska museet, utomhusbio, båtturer, Sommarlund, trollvandring, mordmysterium, Expo Ostindiefararen är bara några exempel där evenemang genomförs i mindre och anpassad skala. Fler tips på evenemang hittar du här!

Och vill du ha tips på livestreamade evenemang kan du kika i kalendern här!