Upptäck

Tips på julevenemang

Snart är det jul igen och vad passar väl bättre än att inleda med ett julevenemang? Här har vi samlat många roliga, mysiga och juliga evenemang runt om i Sverige.

A very Raw Christmas
Sveriges kanske roligaste julbord! Showerna har varit helt utsålda sex år i rad och nu är supersuccén ”A very RAW christmas” tillbaka på Hilton Stockhom Slussen. Efter ett klassiskt svenskt julbord kliver komikern Mårten Andersson upp på scen som konferencier och bjuder in sina favoritkomiker för helt unika stand-up comedy kvällar.

Elvis Christmas
Henrik Åberg som är en fantastisk Elvistolkare ger sig ut på turné med sin stämningsfulla julkonsert fullproppad med vintriga, härliga julsånger. Njut av klassiska amerikanska julpärlor med inslag av gospel, samt en och annan svensk klassiker på Henriks eget vis. Henrik Åberg blev känd för den stora publiken över en natt när han 1995 vann TV4:s ”Sikta mot stjärnorna” där han framförde Elvis Presley’s ”Love me tender”.

Julbord med Cirkus Cirkör
Succén från förra året fortsätter med spännande inslag både på scenen och på tallriken. Showen är framtagen exklusivt för Artipelag och består av en underhållande konferencier, levande musik och några av världens bästa cirkusartister. Det blir hisnande akrobatik på marken och i luften samt många wow-moment som lever sig kvar länge. Showen förflyttar sig genom lokalen och som besökare är du alltid nära händelsernas centrum. Julbordet dukas successivt fram och underhållningen av Cirkus Cirkör varvas med julmat under hela kvällen.

The Real Group
Med rösterna som enda instrument har de skapat ett alldeles eget musikaliskt uttryck i området mellan jazz, pop och svensk körmusik. Vokalgruppen har sedan 30 år tillbaka etablerat sig världen över och har utmärkt sig genom sin kombination av perfektion och personliga tilltal. I denna konsert framförs både originalmaterial och julfavoriter i varierande, lekfulla och uppfinningsrika arrangemang.

Julkonserten Änglaljus
Julkonserten Änglaljus är en upplevelse och riktig julstämning. Du möts av fladdrande marschaller som vackert lyser upp stämningen i vintermörkret. I entrén möts du av barn som bjuder på pepparkakor och fortsätter sedan in i en vacker julutsmyckad konsertsal. En känsla av ett andrum infinner sig. Ljuset går ner och tonerna sätts vid pianot. Procession kommer igång från en kör och en fantastisk melodi vid namn ”Änglaljus” som beskriver, i ord och ton, vad julen handlar om. Du är i ÄNGLALJUS!

Christmas Night
Fylld med mysiga julklassiker, fantastiska röster och gnistrande stjärnor – Christmas Night 2019 är här! Tommy Nilsson och Elisa Lindström fortsätter förra årets succé och tar den här gången med sig årets Melodifestivalvinnare John Lundvik och stjärnskottet Wiktoria ut i Vintersverige för att sprida julstämning. Tillsammans med en stor ensemble kommer årets Christmas Night-artister ge dig allt du önskar, precis som vanligt. Vacker sång och roliga anekdoter blandat med värme, kärlek och skratt – det blir den perfekta uppladdningen för jul helt enkelt.

Jul med Carola
Carola bjuder hem publiken till den stora slottsladan i Steninge slottsby, ett stenkast från sitt hem. Här framför hon sina julklassiker och personliga favoriter i en julkonsert som hon själv regisserat, med musiker, barn och gospelkör till en stämningsfull julupplevelse med brett musikaliskt register.

Vintergalan
Det blir en fullspäckad kväll, från början till slut där högklassig julstämning utlovas. Årets artister är Jill Johnson, Molly Sandén, Robert Pettersson [Stiftelsen/Takida], Pernilla Wahlgren, Eric Gadd och konferencier är Kenny Mattsson. Showen kan bokas med eller utan middagspaket!

I Vintertid – en stämningsfull julkonsert
Anders Berglund är ute på en omfattande julturné i kyrkor och konsertsalar runt om i Sverige. Med sig har han musikalstjärnan Emmi Christensson och stjärnviolinisten Christian Svarfvar. Här bjuds vi på julens allra vackraste musik blandat med hits från musikalvärlden och musik av Benny Andersson mm.

Julshow med Haaks
Välkomna att vara med på Bröderna Haaks Julshow i Uddevalla där ni får njuta av en fullspäckad kväll med ett fantastiskt julbord, massor av musik och underhållning.

Jul, jul strålande Jul med Loa Falkman och Operans solister
Kungliga Operans Solistklubb bjuder in till Advents- och julkonsert i Jacobs kyrka med många av de sånger och texter som vi älskar. Missa inte denna känslomättade konsert där ”O helga natt” sjungs av Loa Falkman och Stockholms kanske mest magnifika kör; förstärkt med stora orgeln och medlemmar ur Kungliga Operans solistensemble.

Domkyrkokörens Julkonsert
Uppsala domkyrkokör sjunger adventsmusik, Carols och Svenska julsånger. Andrew Canning på orgel och Milke Falck, dirigent.

Julkonsert med Stockholms Gosskör
Stockholms Gosskörs julkonsert bjuder detta år på lite extra Staffanssånger samt carols blandat med traditionella svenska julsånger! Alla körens ca 130 korister medverkar tillsammans med ackompanjatörer och dirigenterna Magnus Bergman, Carina Olofson och Karin Skogberg Ankarmo.