Upptäck

Höstlovstips

Höstlovet och halloween närmar sig och självklart finns det mycket kul att göra! Här kommer tips på både roliga och läskiga familjeevenemang :)

Äntligen kommer LEGO World till Sverige!
Den 31 oktober till den 3 november förvandlas Kistamässan i Stockholm till Sveriges största LEGO lekplats för barn och LEGO fans i alla åldrar! Låt kreativiteten flöda i områdena genom fritt byggande med miljontals klossar i regnbågens alla färger, var med i tävlingar och skapa dina egna modeller.

Biljetter

Karius och Baktus
De busiga och glupska tandtrollen Karius och Baktus åker på turné och under höstlovet kan vi se dem i Stockholm och Hudiksvall! Det blir medryckande musik och de två karismatiska tandtrollen håller barnen underhållna i en livlig och färgstark föreställning med akrobatiska inslag.

Biljetter

Monstret och Människorna
Det blir mysrysig musikal på Junibacken i Stockholm! Monstret och Människorna tar sin början på Franks nioårsdag då något händer som förändrar hans liv. Grannens hund blir så uppspelt att han råkar bita Frank i handen och snart börjar de mystiska drömmarna…

Biljetter

Bobots på Tekniska Museet
Publiksuccén Robots från Science Museum i London gör ett stopp på Tekniska Museet i Stockholm, innan det bär av mot Tokyo. Robots är den mest omfattande samlingen av människoliknande robotar som någonsin visats. Träffa några av utställningens stjärnor: nyhetsuppläsaren Kodomoroid, roboten Pepper, som gärna ger dig en “fist-bump” och den klassiska T-800 från filmen Terminator.

Biljetter

Drömfångare – Cirkus Unik
Drömfångare handlar om att stanna upp och låta drömmarna komma till liv. I Göteborg kan vi njuta av den här flygande luftakrobatiska föreställningen med vacker musik som hjälper publiken att fånga sina drömmar!

Biljetter

Spökvandring – Halloweenspecial
Låt den elegante greven ta er med på en kuslig promenadteater genom Gamla stans spöklika gränder och torg! Vandringen bjuder på skickligt skådespel och berättelser om Stockholms missöden där ni får lyssna till spännande och kusliga spökhistorier bland Gamla Stans kyrkor, torg och gränder. Karaktärer från Stockholms historia gestaltas och får liv igen. Det är en spännande upplevelse för den historieintresserade och för barn som gillar kusligheter.

Biljetter

Spökvandring för barn
Följ med på en stadsvandring i fotspåren av spöken, häxor och andra magiska strapatser i Stockholm.

Biljetter

Mordvandring
Det här är en stadsvandring i Stockholm med lite extra spänning och underhållning. Det blir en iscensatt mordvandring samtidigt som vi får kunskap om Stockholms kriminella och blodiga förflutna.

Biljetter

Spökvandring
Friluftsmuseet Gamla Linköping är som gjort för att väcka spöken och väsen till liv! Här kan du välja mellan turer som är mer eller mindre läskiga men en sak är säker – det blir en spökvandring med många överraskningar!

Biljetter

Stockholm Ghost Walk
Du får följa med på en unik spök- och historietur genom Gamla Stan där mörka gränder och gator utforskas. Det här är en vandring som lockar de allra modigaste. Du får höra om legender, sjukdomar, mord och spöken. Vågar du följa med?

Biljetter

Väsenvandring

Följ med på en spännande vandring på det mörka Fredriksdal i Helsingborg. I skenet av marschaller och med vinden rasslande i träden får du möta hemlighetsfulla och lite skrämmande väsen från den gamla svenska folktron. Se älvor dansa på ängen, skymta Skogsrået bland träden. Håll utkik efter troll och varulvar.

Biljetter

Tidsfördriv med Kompani Kläng
Var försvann leken? I Helsingborg får vi träffa två musiker och två akrobater som lyfter in dig i en värld där allt handlar om att hitta leken. Bubblande fantasi och överraskningar får akrobaterna att stå på huvudet och musiken att flyga runt i jakten på den försvunna leken.

Biljetter

Annie
I Växjö kan du se den klassiska familjemusikalen Annie, som är en gripande solskenshistoria med starka karaktärer och färgsprakande sång- och dansnummer. Du får möta Annie som bor tillsammans med andra föräldralösa barn på ett barnhem i 30-talets New York. Plötsligt en dag förändras hennes liv fullkomligt…

Biljetter

Natt på Nordiska Museet i Stockholm
Dörren är låst, lamporna är släckta och personalen har gått hem. Allt är tyst och stilla. Eller..?

Det är något magiskt med den gamla byggnaden. Ryktet säger att allt vaknar till liv under natten. Mellan den 29 och 31 oktober har du chansen att besöka det stängda museet i en unik och interaktiv museiupplevelse. Med biljett släpps du in, men kommer du ut?
Upptinade farsoter, en despotisk kung, försvunna barn och rysliga myter från Arktis. Här har du chansen att följa med på en spännande vandring i ett stängt museum som vaknar till liv på natten.

Biljetter

Spökstaden Örebro
Mellan den 26 oktober och 3 november förvandlas Örebro till en spökstad och vi kan förvänta oss årets kusligaste vecka. Här hittar du flera evenemang i Örebro Slott.

  • Skräcknatt – Ekon av slottets mörker: en skräckinjagande tur som är teatralt gestaltad. Du som vågar är välkommen in i slottets mörkaste mörker på en Skräcknatt i Örebro slott.
  • Spökvandring för barn: Örebro slott ruvar på mörka historier från det förflutna. Historier om häxor, fångar och osaliga andar. Under höstlovsveckan får alla som vill (och vågar) chansen att höra den mörka sidan av slottets historia. Lite snällare och mer lekfullt för barnen.
  • Labanvandring spökslottet – Pappa är sjuk sa Lilla Spöket Laban: Följ med på en vandring runt i slottet där du får hjälpa Lilla Spöket Laban och Bus med spökerierna!

Biljetter

 

Spökstaden Örebro