Uncategorised

Sol, bad och rockmusik!

Under sommaren 2019 har fansen själva fått chansen att dokumentera och dela med sig av sina festivalupplevelser. I den här texten får vi läsa David Dee Bee Bengtssons egna ord om sin upplevelse på rockfestivalen Borgholm Brinner.

Inte trodde jag att jag skulle vinna biljetter till Borgholm Brinner! Vi var några stycken som hade snackat om att åka men det hade fallit bort på grund av andra åtaganden. Men jag fyllde i en vacker formulering på Ticketmasters Facebooktävling och så vann jag!

Tanken var ju annars att spendera hela semestern med inspelning men så blev det inte och det blev lyckat med ändrade planer.

Dagen innan festivalen började ägnades åt videoinspelning med Von Hinten så när jag vaknade på fredagen var jag allt lite mör.  Men lite frukost och kaffe och lite tid med flickvännen som också skulle följa med och vi var redo att åka. Vi hade inte så bråttom utan tog det lugnt. Resan till vårt boende på Ekerums camping (som hade fixats bara några dagar tidigare) i en campingstuga bara en mil från Borgholms Slottsruin tog oss två och en halv timme. Vi var framme kring fyra och gjorde oss hemmastadda.

När vi kom till festivalen med bil så var det första som skulle fixas biljett och fotopass som så snällt hade fixats av teamet på Ticketmaster (tack!). Det innebar att för första gången skulle jag få stå i fotodiket; vilken hit med tanke på att foto länge varit en stor hobby.

Väl inne var det i stort sett dags för HARDCORE SUPERSTAR och de gjorde ingen besviken. En mycket bra spelning. Älskar hur Jocke Berg samverkar med publiken. Lyckades även få med när han crowdsurfade då han gjorde det precis där jag för tillfället stod.

Hade inga förväntningar på OF MICE & MEN även om jag sett dem en gång tidigare på Copenhell. Underbart att se den moshpit de lyckades få till. Vi kollade hela spelningen och njöt av andras galenskap i moshpiten.

”Alla” hyllar AT THE GATES men det är inget som vi gillar. De gjorde en bra spelning och jag tror att de var ett av de populäraste banden på festivalen i alla fall om man ser till antalet tröjor som fanns med deras logga. Vi däremot lyssnade fem låtar och gick sedan för att äta. Det blev två dubbelburgare. Till den kvinnliga försäljarens glädje ville jag ha Festis att dricka. Hon blev så glad att jag fick en extra gratis. Nu kunde hon reta dem som hade menat att hon inte skulle sälja någon Festis alls på denna festival.

Snart var det dags för IN FLAMES. De brände på rätt så hårt med pyro vilket gjorde att vi inte kunde gå in i fotodiket under de två första låtarna. Så kul att se att de interagerade med publiken på ett sådant bra sätt. Extra kul att de under Here Until Forever och Stay with Me hade en ungdomssymfoniorkester med på scenen. Sådant uppskattas!

Det var många timmar ledigt på lördagen innan festivalen började så vi hade en lång sovmorgon. Trots att det blåste måste det ju badas. Så vi gick ner till stranden som var nästan öde och la oss för att värma oss men det gick sådär. Till slut badade vi i alla fall och det var skönt i vattnet.

När badet var avklarat åkte vi in till Borgholm för att äta. Vädret var helt perfekt, lagom varmt och soligt och vi bestämde oss för att äta lunch på Ebbas Café där vi fick middagsunderhållning av gatumusikanterma som spelade på gågatan.

Nu var det dags att åka till festivalen tyckte vi. Vi missade dagens första band även denna gång men vi fick uppleva WITCHCRAFT som var en positiv upplevelse. Sångaren hade en underbar klar stämma som kom igenom fint.

Nästa haussade band på tur var TURBONEGRO och dem har jag inte haft en relation till tidigare. Ansett att de varit rätt överskattade men efter deras spelning ändrade jag mig. Så kul med ett band som har lite scenkläder och verkligen sticker ut med spex. Vi valde dock att gå och äta under deras spelning och sitta på slänten utanför ruinen och njuta av solen. För nästa band ville jag inte missa en ton av.

OPETH var de jag hade störst förväntningar på och de gjorde mig inte besviken. Varenda ton sitter som en smäck och Herr Åkerfeldts underbara torra humor om Göteborg och den nya skivans ackord var ju hur bra som helst.

Snart var det IN FLAMES tur och de hade inte kunnat avsluta festivalen på ett bättre sätt!

Summering: En fantastisk festival, så där lagom mysig som man bara önskar att det alltid är. Området är ju fantastiskt. Och som grädde på moset ordnade flickvännen detta fina boende och jag fick även fota från fotodiket. Så kul!

 

Tack

Blessings & Peace to everyone

Text och bild : David Dee Bee Bengtsson