Teater & Underhållning

Att angöra en brygga

Nu blir den klassiska filmen teater på natursköna Djurgården.

Biljetterna hittar du här!

Minns du filmen ”Att angöra en brygga” som tog hela Sverige med storm 1965? Nu blir filmen teater!

Det blir en makalös kväll på natursköna Djurgården med rolig föreställning, mat, musik – och inte helt oväntat – en flytande scen. Vi får bland annat se Sven Melander, Sonja Aldén och Lotta Ramel i rollerna.

”Att angöra en brygga – En flytande teaterupplevelse” är en nyskriven teater i Hasse och Tages lekfulla anda. Scenerna ur filmen spinner iväg i en ny riktning där Monica Zetterlunds titellåt tolkas av Sonja Aldén och Lars Färnlöfs jazziga toner blandas med galenskapen på scen:

Med stor entusiasm försöker en grupp ostyriga karaktärer spela in filmen på nytt. De tar sig an det omöjliga projektet trots skyhöga förväntningar och en överhängande risk för regn. Precis som på 60-talet uppstår en hel del problem. Gösta Ekman trillar och slår sig, Lars Ekborg kan inte segla och Monica Z är den enda som förstår Garbos obegripliga dialekt. Plötsligt dyker en grodman upp ur vattnet.. och vänta, var är stuntkvinnan?

– Det är egentligen helt otroligt! Vi får spela Hasse & Tages roligaste och mest sedda film, i en helt unik kulturmiljö på Djurgården, utifrån min dröm-idé – flytande på vattnet, till Lars Färnlöfs magiska jazz-toner samtidigt som publiken får äta kräftröra från det klassiska Ulla Winbladh. Dessutom får vi ihop en drömensemble! Jag är nästan svimfärdig. Så för min del känner jag att vi redan ha lyckats ”angöra” föreställningen ”Att angöra en brygga – En flytande teaterupplevelse!” Ulf Pilov – initiativtagare och regissör.

Här kan du njuta av god mat och dryck på plats. Slå dig ner i parken med en skärgårdsinspirerad picknick och vänta på ombordstigningen. Vill du hellre äta middag vid dukat bord kan du boka en teatermeny, hos Ulla Winbladh, direkt vid biljettbokningen.

Biljetterna släpps den 16 december kl. 12.00