Teater & Underhållning

Att angöra en brygga – En flytande teaterupplevelse

Den folkkära komikerduon Hasse och Tages klassiska film ”Att angöra en brygga” skrivs om till teater, en somrig upplevelse som kommer att utspela sig på Djurgården i Stockholm.

Biljetterna hittar du här!

I sommar blir den klassiska komedifilmen till en smart och rolig teaterföreställning. Att filmen för första gången utformas till en teater samt det faktum att både scen och läktare kommer att flyta på vatten gör att föreställningen blir väldigt unik.

Sommarens teatershow handlar om en grupp annorlunda karaktärer som gör allt för att spela in den klassiska filmen på nytt. Trots höga förväntningar och en överhängande risk för regn tar de sig an det omöjliga projektet. Precis som på 60-talet så uppstår en hel del roliga problem. Gösta Ekman trillar och slår sig, Lars Ekborg kan inte segla och Monica Zetterlund är den enda som förstår Garbos obegripliga dialekt. Plötsligt dyker en grodman upp ur vattnet.. och vänta, var är stuntkvinnan? I rollerna ser vi bland annat Sven Melander, Sonja Aldén och Lotta Ramel i en otroligt bra, glad och modig ensemble tillsammans med evenemangets hyllade jazzkvartett.

Sonja Aldén
Sonja Aldén är föreställningens ikoniska Monica Zetterlund, och tolkar den oförglömliga titellåten i rollen som Berit. Sonja Aldén är en av Sveriges mest omtyckta sångerskor och låtskrivare med ”Årets Låt” på Svensktoppen och albumet “Till Dig” med låtar som ”För att du finns” som sålde guld och gav Sonja en Rockbjörn som “Årets Kvinnliga Artist”.

Sven Melander
Sven Melander är berättelsens excentriska gubbe Garbo som Hans Alfredsson förkroppsligade på sitt unika sätt. Sven är en folkkär och erkänd skådespelare, komiker, programledare och journalist som bland annat givit oss oförglömliga komiska karaktärer som Berra, Werner Steve med Lloyden.

Lotta Ramel
Lotta Ramel föreställer den färgstarka Inez som i filmen spelades av den legendariska Katie Rolfsen. Lotta Ramel är skådespelerskan, regissören och sångerskan med hela Sverige som sin scen. Lotta framträder ofta live på Stadsteatrar, fria grupper, revyer, krogshower och musikturnéer.

Sommarteater är folkfest, möten, stämning. Att få uppleva detta på Djurgården i Stockholm är ju pricken över i. Dessutom med Hasse & Tage-material! Och vädret. Bara det är ju en dramatik i sig. Vi ses i sommar!” – Lotta Ramel

Välkommen på en rolig och spännande sommarföreställning med god mat, bra musik och en flytande livescen. Samla nära och kära för en underhållande kväll på fina Djurgården!

Mer information om teatern finns här: www.angöraenbrygga.se