Sport

Review

WORLD CUP ÅRE 2020

Den 12-14:e mars 2020 får vi återigen chansen att se världseliten göra upp i damernas AUDI FIS WORLD CUP. Upplev spänningen på plats i Sveriges alpina nationalarena och ta chansen att se de stora stjärnorna skriva in sig i FIS historieböcker.

Biljetterna hittar du här!

Åre håller absolut världsklass när det gäller att leverera internationella skidtävlingar. Evenemanget kommer att bjuda på spänning på högsta nivå då världens bästa damer gör upp inom slalom, storslalom och parallellslalom. I århundraden har den lilla byn i västra Jämtland lockat besökare från hela världen.

Kicka igång vårskidåkningen och var med på byfest under World Cup Åre 2020. Det blir fantastisk stämning inne på Sveriges nationalarena i Åre, där bykänslan förenas med urban puls.

Det går inte att slå känslan att uppleva stämningen på plats under en alpintävling. I tävlingarna ingår även parallellslalom som är ett spännande tävlingsformat där åkarna möts i en utslagstävling.

12/3 Torsdag: Parallellslalom Kval: 11.00 (TBA) Final: 19.00

13/3 Fredag: Storslalom Första åket: 14.00 Andra åket: 17.00

14/3 Lördag: Slalom Första åket: 10.30 Andra åket: 13.30

Inne på området kommer det att finnas aktiviteter som passar alla åldrar:

• ”Kids corner” är uppbyggd med en mindre pulkabacke, minipark för de yngre och gott häng för hela familjen, där du samtidigt kan se tävlingarna som är tätt intill.

• I barområdet kommer det att serveras varm och kall dryck och enklare mat. Området ligger i anslutning till Arenahuset och målområdet.

• VIP-områdena bjuder på fantastisk mat och dryck i hög kvalitet från våra lokala krögare Bergstugan och Svartberget. I en härlig miljö med liveband och gott häng är detta bästa placering för att samtidigt se tävlingarna precis utanför fönstret. (Vip-biljett krävs).

• I anslutning till VM8:an kommer ett Produkttest finnas, där Hanssons från Åre by ställer ut produkter för test. Missa inte att testa skidor eller snowboard, ta några härliga åk i backen och stanna i arenaområdet för att se tävlingarna.

För mer information besök den officiella hemsidan www.worldcupare.com