Musik

Ny musik och turné – Sven Ingvars fortsätter turnera

Till våren 2020 drar det folkkära bandet Sven Ingvars vidare på sin stora turné efter höstens nysläppta album - "Ingenting är som förut, allt är som vanligt".

Biljetterna hittar du här!

Till våren 2020 drar det folkkära bandet Sven Ingvars vidare på sin stora turné efter höstens nysläppta album – ”Ingenting är som förut, allt är som vanligt”. Den nya föreställningen och titeln i sig antyder att livet är i ständig rörelse med nya utmaningar och upplevelser därtill. Musikgruppens senaste album är det första sen Oscar Magnusson tog över efter sin pappa och bandets legendariska ledsångare, Sven-Erik Magnusson.

Sven Ingvars har visat sig övervinna och överleva stora förändringar, både på och utanför livescenen. Det populära musikbandet tycks anpassa sig med tiden och bli till något nytt och fortsatt lika bra. På så sätt har Sven Ingvars blivit det ständigt aktuella svenska pop-, rock- och dansbandet med influenser av folkvisor.

Med låtar som, ”Två mörka ögon”, ”Torparrock”, ”Sommar i Sverige”, ”Byns enda blondin”, ”Sommar och Sol” och många fler svenska favoriter lever musiken, bandet och konserterna vidare. Från 1960-talet fram tills idag har bandet uppträtt live på musikscenen runt om i Sverige där man i slutet av 1980-talet drog igång en lyckosam retrovåg in över landet. Sven Ingvars var enormt populära under mitten av 1960-talet, hitlåtarna avlöste varandra utöver att deras hyllade skivor sålde guld. 1966 hade svenskbandet helt otroligt sex stycken hits på Svensktoppen:

– ”Säg inte nej, säg kanske”
– ”Kristina från Vilhelmina”
– ”Det tror jag inte på”
– ”Å jänta å ja”
– ”Vid din sida”
– ”En prästkrage i min hand”

”Vi ska och kommer alltid stå stadigt med en fot i det som varit, men med den andra foten måste vi alltid ta ett kliv framåt annars stagnerar vi. Nu tar vi ett nytt steg mot att hitta vår framtida väg, där människor får mötas, glädjas, sjunga, minnas och skapa nya minnen tillsammans” – sångaren Oscar Magnusson.

Under 2020 års konserter utforskar Sven Ingvars, både musikaliskt och visuellt, sitt musikarv och sin roll i vår samtid. I framtidsvisioner och nostalgiska tillbakablickar möts publiken och Sven Ingvars som så många gånger förr, i en underbar mix av glädje, upplevelse och sorg. ”Ingenting är som förut, allt är som vanligt” är en hyllningskonsert och en nytänkande samt musikaliskt underhållning i ett.

Vårens konserter med Sven Ingvars kommer spelas:

– 24 april, Malmö Arena i Malmö
– 25 april, Arena Ävlhögsborg i Trollhättan
– 8 maj, Löfbergs Arena i Karlstad
– 9 maj, Löfbergs Arena i Karlstad

För mer information: sveningvars.se och ticketmaster.se