Musik

Gyllene Tider – GT40 Avskedsturnén

Sommartider, hej då! Efter 40 år lägger Gyllene Tider ner och avslutar med en stor avskedsturné.

Premiärspelningen den 4 juli i bandets hemstad Hamlstad sålde slut snabbt men som tur var släpptes en extra konsert till nästkommande dag! Ingen mindre än Chris Kläfford kommer inleda avskedsturnén och han kommer sedan vara med på alla turnéstopp i Sverige.

–  40 år är en lång tid och det är helt fantastiskt att både vi som band och vår musik har lyckats beröra flera generationer av skandinaver. Jag är lyckligt lottad över att ha fått spela med Sveriges bästa popband. Anders, Mickes, Görans och MP:s kunnande har gett mig oändliga möjligheter att få skriva powerpop precis på det sätt som jag längtade efter som tonåring, säger Per Gessle i pressmeddelandet.

Från våren 1979, då bandet fick skivkontrakt, levererades hitlåt efter hitlåt ”Juni, juli, augusti”, ”Kung av sand”, ”Gå & fiska!”,”(Kom så ska vi) Leva livet”, ”Ljudet av ett annat hjärta”, ”Tylö sun”, ”Det är över nu”. Fyra decennier, fyra miljoner sålda skivor och ett stort antal turnéer senare kan Per, Anders, Micke, Göran och MP se tillbaka på en karriär som verkligen gjort avtryck på svensk pophistoria.

– Jag tror att det är ett perfekt tillfälle att sätta punkt nu. Alla i bandet är fortfarande aktiva musiker och är på många sätt bättre än någonsin. Allt det kan vi ta med i den nya skivan och sommarturnén – och tacka för oss med flaggan fortfarande i topp, säger Anders Herrlin i pressmeddelandet.