Musik

Arvingarna firar 30 år tillsammans

Arvingarnas nya jubileumsshow, som pågår från februari till april 2020, är ett generöst och storslaget tack till fansen - ett imponerande 30-års jubileum och en välregisserad kväll som sammanfattar Arvingarnas 30 första år med en skön blandning av dans, pop, schlager och rock.

Biljetterna hittar du här!

De flyger än. Det har gått 30 år sedan bandmedlemmarna i Arvingarna började skriva låtar tillsammans i Partille utanför Göteborg, och nu är det dags för Arvingarna att åka ut på en firande Sverigeturné.

Med föräldrar i Streaplers och Flamingokvartetten fick de på ett naturligt sätt dansmusiken in i blodet, men redan från början hittade dansbandet sin egen stil, både i studion och live då bandet har spelat en mer pop- och rockinriktad musik. Ska man summera Arvingarnas karriär så här långt kan man börja nämna kvartettens 18 album, ett 20-tal låtar på Svensktoppen och två grammisar. Och hela sex gånger har de ställt upp i Melodifestivalen. 2019 stod de på Mello-scenen med bidraget ”I Do”. En riktig hitlåt som Casper Janebrink skrev tillsammans med Mikael Karlsson, Nanne Grönvall och Thomas ”Plec” Johansson.

– Första bidraget i musiktävlingen och bandets stora genombrott ”Eloise” tog dem till seger och en imponerande sjunde plats i Eurovision Song Contest 1993.
– 1995 var gruppen tillbaka i Melodifestivalen med ”Bo Diddley”, en låt som har blivit en av Arvingarnas allra bästa och mest älskade låt.
– Fem år senare 1999 återkom de med ”De svär jag på” som tog en tredjeplats.
– 2002 blev pop och dansbandet sexa med ”Ingenting är större än vi”.
– Och under våren 2019 var det dags för en av Sveriges mest folkkära artister att delta en sjätte gång i Melodifestivalen då bandet släppte sitt senaste album ”I Do”. På sommaren var Arvingarna en självklar akt under Diggiloo-turnén.

Arvingarnas nya jubileumsshow, som pågår från februari till april 2020, är ett generöst och storslaget tack till sina fans – ett imponerande 30-års jubileum och en välregisserad kväll som sammanfattar Arvingarnas 30 första år med en skön blandning av dans, pop, schlager och rock. Bandet kommer att bjuda på oförglömliga minnen och mängder av hits, så som ”Eloise”, ”Det svär jag på” och ”Bo Diddley”. De varvar med enstaka legendariska covers och presenterar även några nya låtar. Eftersom konserterna är ett musikjubileum slår Arvingarna på stort och får förstärkning på scen med både blås och trummor/percussion!

Bandet välkomnar publiken och fansen till en helkväll där Arvingarna sammanfattar sin sanslösa karriär med en show som glatt blickar tillbaka, men som ligger helt rätt i tiden.

– Det här är ju vårt 30-årsjubileum och vi kommer berätta vår historia, var allting började. Det har ju berättats i tidningar men nu gör vi det på vårt sätt med hjälp av bilder, filmer och musik så klart, säger Casper Janebrink, sång och bas.

Recensioner:
”I do lyfter taket, allsång och händerna i luften” – GP
”När Arvingarna låter sångrösterna tala, är de snudd på oslagbara” – Aftonbladet
”Hatten av för en helgjuten snygg show med glimten i ögat” – Betyg: 5/5, Påscen

På scen – de fyra Arvingarna:

  • Casper Janebrink – sång och bas
  • Kim Carlsson – gitarr och sång
  • Lars ”Lasseman” Larsson – keyboard, gitarr och sång
  • Tommy Carlsson – trummor och sång

Regi:
Hans Marklund

Föreställningslängd:
Ca 2 timmar plus paus

Missa inte den firande showen som är aktuell under vintern och våren 2020.
För mer information om turnén: http://www.arvingarna.nu/