Festival

Summerburst – Summer really starts here

Vinnaren som fick VIP-biljetter till Summerburst Göteborg var Evelina Sjölin. I det här inlägget får vi läsa om hennes upplevelse av festivalen!

Det är något som är nästan euforiskt med att gå på festival. Stunden man kliver in på Ullevi känner man den exalterande stämningen. Det är blandade åldrar – Från studenter, till vuxna i min egen ålder och vissa i 40-års åldern. Summerburst Göteborg infaller den andra helgen i juni och jag tror att det är därför som många, även jag själv, känner att sommaren börjar här. Man kommer in i rätt stämning. Första dagen fick vi dessvärre inte så många timmar inne på festivalen pga en tågförsening. Men det var inget som förstörde stämningen, när vi äntligen kom till Göteborg gick vi in och njöt av de sista timmarna.

Fredagens höjdpunkt : Helt klart, utan tvekan Tiesto alltså WOW vilken grym spelning. Han körde ett bra set med låtar, han hade snygga effekter och publiken var helt galen.

Lördagen började med dagsfesten som var inne på Arenan. Line up var ANNICA, Kaliffa , Tinie Tempah, Norlie & KKV, Gianluca Vacchi. Regnet försvann lagom till första spelningen och solen började skina och värmde mot kroppen. Så härligt!

Festen drog till sig mer och mer folk men det kändes ändå intimt och vi dansade och pratade med folk vi inte ens kände. Det märktes att alla var på väldigt bra humör och vi blev riktigt taggade inför kvällen. Ett stort plus var att vi kunde köpa världens godaste Champagne. Det fanns också många bra alkoholfria alternativ.

Dagsfestens höjdpunkt : Kaliffa drog igång hela festen och gav oss en riktig show. Han körde sina bästa låtar och hade även med dansare.

Senare på kvällen var det dags att dra sig mot festivalen igen. Det var laddad stämning inför kvällens ”final” med Alesso. Det började spöregna men alla var glada och fortsatte dansa som om ingenting hade hänt. Det märktes att folk var taggade till max och det var även vi.  Det bästa med VIP-området var att vi kom nära scenen och att det var mycket fri yta att röra sig på. Jag måste också säga att maten i år var sjukt god!!

Lördagens höjdpunkt : Alesso helt klart men också maten som var 10/10.

Summering: Var det något som stack ut på årets festival som gjorde det bättre än tidigare år? Kanske inte för min del, årets festival hade inte lika många ”kända” artister bokade. Tidigare år har jag inte velat missa någonting i schemat men samtidigt har det varit svårt att hinna med allt och festivalen håller ju på hela dagen och kvällen, nu hade vi lite pauser. Dagsfesten var inget jag hade testat tidigare och jag har heller aldrig haft en VIP-biljett.
Det är helt klart värt att lägga lite extra pengar på VIP för att få ett eget mer intimt område att röra sig på. Att där inkludera dagsfesten var ett stort plus i kanten, för det var en sån härlig upplevelse.

Skulle jag rekommendera? Helt klart, Älskar man EDM musik eller bara vill hitta en fet start på sommaren är detta något för dig. Om du funderar på att gå kan jag verkligen rekommendera VIP-biljett för det är sååå värt det!

Summerburst Stockholm går den 30-31 augusti, biljetterna hittar du här!