Festival

Feeling Forever Young på Malmö Arena

Vinnaren av vår tävling och som därmed fick biljetter till festivalen tillbaka till 80-talet på Malmö Arena blev Annette Nilsson. I det här inlägget får vi läsa om hennes upplevelse
- kvällens absoluta höjdpunkt och som jag har väntat på sedan 1984, var såklart att få se Alphaville live!

Med stort hår, neonrosa läppstift och höga förväntningar åkte vi till Malmö Arena och Tillbaka till 80talet festivalen.

På plats i Malmö arena och Golden Circle möttes vi av Lasse Holm och hans fantastiska sångrepertoar. Att han har ett finger med i många hits från 80 talet vet man ju men ändå.

Det blev härligt ös och allmän allsång till Främling, Dag efter Dag och inte att förglömma Högt över havet. Riktig lycka för en Melloälskare som mig!!

Lasse Holm fick hjälp med sången av fantastiska Johanna Beijbom. Johanna var verkligen kvällens överraskning med sin fantastiska röst och scennärvaro! Lite glest var det i golden circle och i arenan men å andra sidan mer plats att dansa på och kortare kö i baren.

Kvällen fortsatte med Anki Bagger och Suzie Tapper som körde sina största hits. Anki Bagger och hennes Where were you last night var kanske inte en favorit för mig på 80talet men tillsammans med alla tuperade och tightsklädda glada människor var den helt rätt.

Kvällen absoluta höjdpunkt och som jag nog har väntat på sedan 1984 (när jag spelade lpskivan Forever young på min grammofon tills det blev hack i den och jag var tvungen att köpa ny lp) att få se var Alphaville. Med endast Marian Gold kvar som originalmedlem var det inte helt lätt att känna igen gruppen.

Men låtarna, åh, låtarna!! Texter som kastar en tillbaka till Kalla kriget, Berlinmuren och yuppisar! Jag tror till och att det kom en liten tår i mitt öga när jag hörde Forever young.

Magisk kväll att gömma i hjärtat!

Text: Annette Nilsson
Bild: Annette Nilsson