Festival

Följ med Anna på 90-talsnostalgi i Göteborg!

Wow, mäktigt! Jag hade turen att vinna två biljetter till ”Vi som älskar 90-talet" i Göteborg. Jag ringde upp min vän som liksom jag vuxit upp med denna musik. Jag mer eller mindre skrek i luren - Vi ska till Göteborg!!!

Vilka förväntningar, wow. Vi började rota igenom våra gamla plagg, fanns det något vi kunde ha på oss? Det fanns det såklart, med hjälp av lite modernare stil som vi pimpade med en touch av 90-tal och så drog vi iväg.

När vi kom dit fick vi syn på massor av glada människor som dansade, sjöng och umgicks med sina vänner.
Direkt innanför entrén stoppades vi av en kvinna i min ålder (36 år), hon tog tag i mig och min vän med ett jätteleende och utbrast -wow, ni två asså!!!
Och hon fortsatte – jag sa till min man att jag måste på 90-tals fest. Han undrade varför. Därför måste jag få fota er två och visa honom och förklara för honom att det är pga två sådana här härliga 90-talsbrudar som man måste åka hit. Ni har gjort min dag!
Hon fotade oss och sa hej då och vi svävade på moln.
Det här var magiskt. Solen värmde, människor dansade och var glada, discomusik i högtalarna och en kall öl i handen. Det kan inte bli bättre festival eller feststämning än såhär.

Band efter band spelade på scenen. Jag och min vän stod i detta publikhav, dansade, sjöng och träffade nya människor. Det var en sådan nostalgi och en sådan stämning. Vilken fest. Den ena efter den andra kända låten dunkade ut i högtalarna och minnen från tonårstiden gjorde sig påminda.

Peter Siepen och Josefine Craaford guidade oss igenom hela festen och de var helt underbara. De fick hela publiken i feststämning, det kändes som en enda stor, glad fest alltihop.
När ett av mina favoritband, Vengaboys, gick upp på scen fick jag gåshud. De hade coola scenkläder och de framförde sina låtar på ett coolt och värdigt sätt. De gav väldigt mycket energi från scen och vi som publik kände verkligen att de hade roligt.
Jag uppfattade att Aqua var festivalens stora dragplåster. Även de hade cool stil på scen, pratade mycket med sin publik och var roliga. Dock höll inte Lenes röst i alla tonlägen men det gjorde inte så mycket när hela publiken ändå stod och sjöng med.

Det var en helt underbar, rolig och spännande upplevelse att vara med på den här festivalen och jag är så himla glad att vi åkte. Har du inte varit där än rekommenderar jag dig verkligen att åka dit nästa år!

Text och bild: Anna Paulsson