Familj

Skansen Corona-anpassar årets midsommarfirande

Våren 2020 har varit dramatisk och omtumlande och många längtar efter traditioner och firande. Nuvarande restriktioner betyder dock att vi måste skapa nya sätt att fira, något som inte behöver påverka varken stämning eller gemenskap.

Biljetterna hittar du här!

Skansen kommer att ha midsommaröppet, och hoppas bjuda på en stämningsfull midsommar även i år, dock med ett anpassat program och upplägg som innebär att antalet gäster måste begränsas.

Efter noga övervägande har Skansen valt att hålla öppet under midsommarhelgen. Beslutet innebär att midsommarfirandet och antalet gäster som kan komma till Skansen anpassas. Och firandet kommer inte att bli som vanligt. Området kommer att pyntas för midsommar men dansen runt midsommarstången uteblir. Fokus kommer att vara Skansens koncept för Parköppet som innebär aktiviteter utomhus som inte skapar folksamling. Möjligheterna till picknick utökas under midsommarhelgen och man kan förboka midsommarlunch på någon av restaurangerna inom området.

– Vanligtvis har Skansen upp emot 25,000 besökare under midsommarhelgen och det är inte hanterbart eller ansvarsfullt under rådande omständigheter. För att ha kontroll på säkerheten och att vi följer lagar och restriktioner så måste vi ha ett förköpssystem. Då kan vi hantera antalet gäster på området och säkerställa en annorlunda men vacker och stämningsfull midsommarhelg, säger Yvonne Nordlind, marknads- och kommunikationschef för Skansen.

Förköpsbiljett till Skansens midsommarhelg kan inte köpas på plats på Skansen utan bokas via Ticketmaster. Även årskortsinnehavare behöver i år en förköpsbiljett.

Biljetter och mer information hittar du här!